Noorderplantsoen uren afgesloten geweest vanwege recherche onderzoek

Groningen – Op zaterdagochtend 28 oktober heeft er een groot onderzoek plaatsgevonden in het Noorderplantsoen in Groningen. De politie heeft enige tijd onderzoek gedaan aan de Leliesingel na een melding van een mogelijk verdachte situatie. Rond 6 uur in de ochtend kreeg de politie de melding binnen en zijn zij direct ter plaatse gegaan. Bij aankomst was er niemand aangetroffen en daarom is er besloten om uitgebreid onderzoek te doen in het betreffende gebied. Het gebied rondom de Leliesingel was afgezet en rechercheurs waren ter plaatse om sporen veilig te stellen.

 

Volgens Tessel Horsman, woordvoerster van de politie, was er sprake van een mogelijke verdachte situatie. De politie roept daarom mensen op die meer informatie hebben zich te melden via 0900 88 44. Op deze manier hoopt de politie meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies heeft plaatsgevonden. Na enige tijd van onderzoek en het veiligstellen van sporen, is rond 11:30 uur het Noorderplantsoen weer vrijgegeven door de politie.

 

De politie zal via haar website en social media kanalen updates geven over de voortgang van het onderzoek. Mensen die informatie hebben, wordt verzocht om dit te melden bij de politie.

 

Beeld: Raymond Bos / GroningsNieuws.nl