Schoten gelost in Groningse wijk Paddepoel: geen gewonden

Groningen – Op zaterdagmiddag heeft er een schietincident plaatsgevonden aan de Regulusstraat in de wijk Paddepoel in Groningen. Rond het einde van de middag kwam er een melding bij de politie binnen dat er schoten waren gelost in de straat. De politie heeft direct gereageerd en een deel van de straat afgezet.

 

Het schietincident lijkt te hebben plaatsgevonden rondom een busje dat geparkeerd stond in de straat. Bewoners in de omgeving schrokken van de harde knallen en belden direct de politie. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij het incident. De politie heeft na de melding de omgeving uitgekamd en is ook naar een woning aan de Antaresstraat gegaan. Daar werd een doorzoeking gedaan door de politie en het Rapid Response Team (RRT). Er werd niemand aangetroffen in de woning.

 

Op dit moment is nog niet bekend of de schietpartij gericht was op een specifiek doelwit. Ook is het onduidelijk of er meerdere verdachten betrokken waren bij het incident. De dader is in ieder geval nog voortvluchtig. De politie heeft via het burgernet een oproep gedaan om uit te kijken naar een verdachte. Er is een signalement verspreid en de politie roept op om direct 112 te bellen als de verdachte wordt gezien. Ook vraagt de politie eventuele getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken om zich te melden.

 

Beeld: GroningsNieuws.nl