Verdachte pakketten aangetroffen op N361 nabij Zoutkamp

Zoutkamp – Vanochtend rond 11 uur is er een verdacht pakket aangetroffen op de N361 ter hoogte van Zoutkamp. Een oplettende passant zag de pakketten liggen en belde direct het alarmnummer 112. Hierop kwamen verschillende hulpdiensten in grote getale ter plaatse en werd de weg afgesloten.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is met spoed ter plekke gekomen en heeft onderzoek gedaan naar de verdachte pakketten. Na grondig onderzoek bleek dat er geen explosief materiaal aanwezig was in de pakketten en kon de weg worden vrijgegeven.

Het is nog onduidelijk waar de pakketten vandaan komen en wat de inhoud ervan was. De politie doet verder onderzoek en roept eventuele getuigen op om zich te melden.

De N361 is een belangrijke verbindingsweg tussen Groningen en Lauwersoog. Door de afsluiting van de weg ontstond er enige verkeersoverlast, maar dit is inmiddels opgelost nu de weg weer open is.

 

Beeld: GroningsNieuws.nl