FAQ

GroningsNieuws.nl is een nieuwswebsite welk verslag doet van actualiteiten uit de stad Groningen en omstreken.

De eigenaar van GroningsNieuws.nl is het Algemeen Noordelijk Foto & Persbureau B.V , te bereiken via: groningsnieuws.nl@noordelijkfotobureau.nl

De beelden worden gemaakt door fotografen en cameramensen welk werkzaam zijn bij het Algemeen Noordelijk Foto & Persbureau B.V. 

Afhankelijk van het prive doeleind kunnen de beelden verstrekt worden. Stuur hiervoor een e-mail naar: redactie@groningsnieuws.nl

In het geval van het gebruiken van beelden (zowel foto als video) zal u een brief krijgen voor het schenden van de auteursrechten. Wij waarschuwen niet in dergelijke gevallen. Aan een schadeclaim is dan ook niet te ontkomen.

In de art. 43 van de uitvoeringswet van de AVG, de UAVG, is een uitzondering opgenomen inzake journalistieke doeleinden of academische, artistieke of literaire uitdrukkingsvormen. Op het moment dat er journalistiek word gehandeld, zijn er hierdoor bepaalde artikelen van de AVG niet van toepassing. De publicatie van de foto’s zijn in het beginsel journalistiek gemaakt , waarmee artikel 43 dus in treed.

Ja , neem hiervoor contact op via: redactie@groningsnieuws.nl

Persberichten kunt u sturen naar: redactie@groningsnieuws.nl. Commerciële stukken mag u sturen naar: b2b@groningsnieuws.nl.

In het beginsel zijn wij niet op zoek naar fotografen , maar een open sollicitatie is uiteraard altijd welkom. Stuur in dit geval een e-mail naar: groningsnieuws@noordelijkfotobureau.nl , en wie weet spreken we elkaar binnenkort op ons kantoor in Groningen.

Betrokken personen / voertuigen van incidenten worden veelal onherkenbaar gemaakt alsmede verdachte personen van incidenten. Overige zaken gebeurt dit niet.