Arrestatieteam ingezet voor verwarde man in Groningen

Groningen – Het arrestatieteam van de politie heeft maandagmorgen een instap gedaan in een woning aan de Korreweg in Groningen.

In die woning bevond zich een man die psychische hulp nodig was, maar elke vorm van hulp weigerde. Rond 08.30 uur gebeurde dat incident. De man stond op het dak van zijn woning, en dreigde zichzelf wat aan te doen. De ambulancedienst, de politie en een onderhandelaar van de politie kwamen ter plaatse om een poging te doen de man van het dak af te krijgen. Echter weigerde de man nog steeds alle vormen van hulp, waarop een arrestatieteam ter plaatse kwam.

Leden van het arrestatieteam zijn getraind voor complexe aanhoudingen in gevaarlijke situaties,  situaties met een hoog dreigingsniveau, en situaties waarin er gedreigd word met geweld of (vuur)wapens. Het arrestatieteam heeft de man aangehouden, waarna hij in een zogeheten  psycholance, onder politiebegeleiding, is vervoerd naar het ziekenhuis. Een psycholance is anders dan andere ambulances; Deze ambulance is van binnen anders ingericht, wat ook wat rust voor de patiënt veroorzaakt.

Denk je aan zelfdoding? Bel dan 113. De hulplijn is 24/7 geopend. Als je aan zelfmoord denkt, kun je daar met hulpverleners over praten via de telefoon of chat (www.113.nl). Anoniem en vertrouwelijk. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken. Je hoeft slechts je (zelfverzonnen) naam op te geven. 

Beeld: GroningsNieuws