Vijf aanhoudingen na schietpartij in Delfzijl

Ten Boer / Delfzijl – De politie heeft zondagavond vijf mannen aangehouden op de Gaykingastraat in Ten Boer. De mannen zijn aangehouden wegens hun betrokkenheid bij een mogelijke schietincident iets eerder die avond in Delfzijl. Voor die schietpartij werd de politie rond 18.10 uur gealarmeerd. Bij aankomst van de politie bleken de daders van het schietincident al te zijn vertrokken. De politie startte hierop een klopjacht , waarna de vijf mannen in Ten Boer middels een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) konden worden aangehouden. De politie heeft de verdachten overgebracht naar het cellencomplex , waar zij later zullen worden verhoord over hun rol bij het incident. Het voertuig waarin de verdachten reden is voor onderzoek in beslag genomen. Ook op De Ransel in Delfzijl heeft de politie een onderzoek ingesteld.

Beeld: GroningsNieuws