Gemeente gaat alcoholverbod Noorderplantsoen handhaven

GRONINGEN – De gemeente Groningen gaat het nuttigen van alcohol in het Noorderplantsoen per 1 juli te verbieden. Als protest tegen het besluit gaan komende dinsdag, 30 juni, zo’n 600 mensen op een krat zitten. De Groninger Studentenbond (GSb) heeft in een reactie laten weten het verbod ‘onbegrijpelijk’ te vinden. Het verbod is al langer van kracht maar de gemeente heeft aangekondigd vanaf 1 juli te gaan handhaven. En dat is tegen het zere been van veel studenten, die het Noorderplantsoen als ”hun achtertuin” zien.

Enkele tegenstanders hebben op Facebook een event aangemaakt waarin mensen worden opgeroepen om dinsdag, de dag voor het verbod, met een kratje naar het plantsoen te komen. Donderdagochtend stond de teller op bijna 600 aanmeldingen.

 

Beeld: RDB Producties