Komend weekend minder tot geen treinverkeer rondom station Groningen

GRONINGEN – Komend weekend zijn er werkzaamheden op en rond station Groningen en ter hoogte van de voormalige overweg Paterswoldseweg. Daardoor rijden er dit weekend geen of minder treinen. De werkzaamheden vinden van vrijdag 26 juni 20.00 uur tot en met maandag 29 juni 5.00 uur plaats. Tijdens de werkzaamheden wordt het opstelterrein aan de zuidzijde van het station buiten gebruik gesteld. Hiertoe verwijdert de aannemer dwarsliggers, spoorstaven en wissels. Ook wordt het spoorgrind ontgraaft in het deel van het spoor dat het opstelterrein verbindt met het hoofdspoor. Daarnaast zullen de bovenleiding en beveiliging aangepast worden aan de nieuwe situatie en kabels en leidingen worden verlegd.

Op het station zelf werkt de aannemer aan de perronkappen en perrons. Er komen eindschotten aan de perronkappen op perrons 1a, 2a en 2b. De westelijke kopsporen van de sporen 4a, 5a en 6a worden ingekort om ruimte te maken voor de verbouwingswerkzaamheden op het station. Daarnaast wordt perron 4a verbreed en perron 6a verlengd.

In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag 27 en zondag 28 juni geen of minder treinen.

 

Beeld: RDB Producties