Arrestatieteam valt boerderij Blijham binnen; drugslab aangetroffen

BLIJHAM – De Landelijke Recherche heeft vrijdagavond een inval gedaan bij een boerderij aan de Winschoterweg in Blijham. Daarbij is een werkend drugslab aangetroffen. Dat laat een woordvoerder van de recherche weten. De Landelijke Recherche kwam met diverse voertuigen bij de boerderij aan, waaronder een gepantserd voertuig genaamd ‘bearcat’.

Lopend onderzoek

Het zou gaan om een lab waarin synthethische drugs worden geproduceerd. De inval in het lab is onderdeel van een onderzoek dat al enige tijd loopt, aldus de woordvoerder. Verdere details kan hij op dit moment nog geven.

Waar in het pand het drugslab zich bevond, is onduidelijk. Wel is duidelijk dat de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling, kortweg LFO, ter plaatse is gekomen om het lab te ontmantelen. Dit zal naar verwachting tot in de nacht van vrijdag op zaterdag duren.

 

Foto’s: Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws