Brand in ventilatiesysteem van Satéhuis aan Herestraat

GRONINGEN – In satéhuis Sauping aan de Herestraat is dinsdagmiddag brand ontstaan. Iedereen heeft het pand kunnen verlaten. De brandweer heeft kort daarna opgeschaald naar ‘middelbrand’.De eerste melding van de brand kwam om 16.44 uur binnen. De Groninger brandweer rukte daarop uit met een bluswagen en een hoogwerker. Omdat het om een brand in de binnenstad gaat, waar gebouwen dicht tegen elkaar aan staan, werd een minuut later ‘middelbrand’ gemeld, waarop de assistentie van een tweede blusvoertuig is ingeroepen. Volgens de eerste berichten gaat het om een brand vlak onder het dak. De brandweer meldde later dat het vuur ontstond in het ventilatiesysteem. Het vuur was na ruim een half uur geblust.

 

Door: Raymond Bos / Groningsnieuws.nl