Niekerk in ban van feestweek

SONY DSCNiekerk – Bij bijna alle inwoners van Niekerk, Oldekerk en Faan kriebelt het al behoorlijk. Nog paar dagen en dan is het zover: van 16 tot en met 23 augustus is het weer volop feest in de leukste dorpen van Groningen.

Dan vindt namelijk de leukste en gezelligste feestweek van de wijde regio plaats. De vrijwilligers van het het Jeugd- en Jongerenwerk van de Smidse in Niekerk zijn al enige maanden druk met de voorbereidingen bezig en op dit moment worden de laatste puntjes op de welbekende i gezet. Als vanouds zal er weer een grote feesttent aan de Smidshornerweg worden neergezet en in die tent heeft de Smidse wederom een paar heerlijke feestavonden geprogrammeerd.

Hollandse Hits Festival
Op zaterdag 16 augustus gaat er gestart worden met het Hollandse Hits Festival. Optredens van onder meer de kleine grote man uit Friesland Lytse Hille, zangeres Jolanda Zoomer, talent A3aan Drost, Niekerks trots Con Amour zullen het podium bestijgen. Uiteraard is de rijzende ster Niels Span ook weer van de partij, zijn carrière begon tenslotte op het
podium in Niekerk. Als klap op de vuurpijl zullen de Gebroeders Ko de avond afsluiten. Eigenlijk hoeven deze heren geen verdere introductie meer. Iedereen kan hun hits meezingen en dat gezang zal tot ver in de omtrek te horen zijn. Voor deze avond zijn alleen nog een beperkt aantal kaarten aan de kassa te verkrijgen.

Gronings Festival
De maandagavond in de feestweek is altijd een bijzondere avond. De ene keer theater, een andere keer staat comedy of illusie centraal. Dit jaar blijven we dicht bij huis en gaat de tent op maandagavond 18 augustus verbouwd worden voor een onvervalst Gronings Festival. Een zeer gevarieerd maar beregezellig programma voor jong en oud met onder andere optredens van Wia Buze, Sijtse Scheeringa, Piet Buist, Henk de Haan en Burdy. Ja, u leest het goed! Burdy zal op zijn geheel eigen wijze het Gronings Festival afsluiten. De lijst is niet compleet. We verklappen verder niks. Kom gewoon langs. De entree deze avond is geheel gratis. Laat u verrassen!

Tiroler Avond
De woensdagavond (20 augustus) is traditiegetrouw gereserveerd voor een avondje Tirol! Een tent vol mensen in Tiroler kleding, halve liter pullen en ‘Rita und Andreas’ onze vrienden uit het Zillertal in Oostenrijk, die de tent al jaren op z’n kop weten te spelen, komen wederom ingevlogen voor een spetterende show.

Spijkerpop
Tot slot zal de Smidse afsluiten met het bekendste en leukste festival van het Westerkwartier: Het 22e ‘Spijkerpop Festival’, editie 2014, zal plaatsvinden op vrijdag 22 augustus. Met een line-up waarvan kenners nu al zeggen dat het de beste in jaren is beloofd dit een bomvolle avond met rock en pop muziek te worden. Absolute hoogtepunten van deze avond zijn ‘The Fortunate Sons’ en ‘Melrose’. De eerstgenoemde is DE CCR coverband van Nederland en de ander is DE feestband van Nederland. Tel daarbij de lokale helden van ‘The good, the band and the ugly’, de bijna vaste gasten van 3FM ‘Diss Nie Okay’ en de boerenrock band ‘AC/Dixi’ en het moge duidelijk zijn dat Spijkerpop 2014 een line-up heeft met voor ieder wat wils.

 

Kijk eens op de nieuwswebsite van Niekerk NiekerkNieuws.nl

 

| Foto’s: Raymond bos – Groningsnieuws.nl | tekst: NiekerkNieuws |