kortnieuws provincie Groningen

1383951615

Boerakker – Bij een verkeersongeval op de kruising Boerakkerweg met de afrit A7 in Boerakker is dinsdagochtend een 56-jarige man uit de gemeente Grootegast gewond geraakt. Een 44-jarige bestuurder van een lijnbus zag de Grootegaster over het hoofd.

De motorrijder kwam door de aanrijding ten val. Hij werd met onder meer een enkelbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt. Later wordt een beslissing genomen of tegen de buschauffeur proces-verbaal wordt gemaakt.

Assen – De politie heeft dinsdagmiddag op de A28 bij Assen een 22-jarige vrouw uit Noordscheschut aangehouden voor rijden onder invloed.

Een surveillerende politieagent zag de vrouw in haar auto rijden in de richting van Groningen. Zij had hierbij beide rijbanen van de snelweg nodig. Ook botste de vrouw bijna meerdere keren tegen de vangrail. Op een stopteken en het gebruik van zwaailicht en sirene reageerde de bestuurster niet. Met behulp van meerdere politie-eenheden kon de vrouw tot stoppen worden gedwongen.

Bloedproef

De bestuurster wist niet waar ze was en zij kwam bovendien verward over. De agenten vermoedden dat de verdachte onder invloed van verdovende middelen verkeerde. De vrouw gaf aan speed te hebben gebruikt. Op het politiebureau werd door een arts een bloedproef van de 22-jarige afgenomen. De uitslag van de bloedproef moet uitwijzen of de vrouw daadwerkelijk onder invloed van drugs verkeerde.

Rijbewijs

Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen in verband met het gevaarlijke rijgedrag en het vermoeden van rijden onder invloed. De vrouw mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

| Auteur’s: Politie.nl |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *