43 – Jarige aangehouden na achtervolging

Delfzijl – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 43-jarige man aangehouden na een achtervolging. De achtervolging ging deels door het centrum van Delfzijl , maar eindigde al gauw in een botsing tegen het dienstvoertuig van de politie. Agenten wouden de bestuurder afhankelijk controleren op het rijden onder invloed van alcohol. Toen de agenten hem een stopteken gaven , ging hij er vandoor waarop een achtervolging ontstond. Op de rotonde aan de Johan van Den Kornputplein ging het mis , en ramde de bestuurder het dienstvoertuig van de politie. Agenten konden na deze botsing de bestuurder aanhouden.

 

De man zal worden vervolgd voor het negeren van het stopteken van de politie , het rijden onder invloed en het begaan van diverse verkeersovertredingen. Een berger heeft de auto afgesleept naar een opslag depot.

 

Beeld: Brian Mulder / GroningsNieuws.nl