Meerdere personen aangehouden na vuurwapenmelding in Beijum

Groningen – De politie heeft vrijdagavond meerdere personen aangehouden nadat er een melding binnenkwam over mogelijke vuurwapens in Beijum.In die wijk was een groep personen welke mogelijk met (paintball) geweren in of nabij een winkelcentrum op elkaar aan het schieten waren gespot. Diverse mensen welk dit zagen gebeuren belden hierop 112. De politie was vlot ter plekke bij het winkelcentrum maar trof aldaar geen personen meer aan. Omdat de personen vertrokken waren in een auto , en dit kenteken bij de politie bekend was , werd er een zoektocht gestart naar het voertuig met deze personen. Agenten troffen na een korte zoektocht dit voertuig aan op de Zonnelaan in de stad Groningen. Agenten in kogelwerende vesten begonnen direct na het stopteken gegeven te hebben een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte). Bij deze BTGV zijn alle inzittenden uit het voertuig gepraat , waarbij agenten hen onder schot hielden. Agenten hebben nadat alle inzittenden uit het voertuigen waren , de inzittenden geboeid waarna het voertuig werd doorzocht. In de kofferbak van het voertuig troffen agenten meerdere paintball-geweren aan. De aangehouden personen zijn overgebracht naar het cellencomplex , waar zij binnenkort zullen worden verhoord over hun betrokkenheid bij het incident. De auto en de paintball-geweren zijn in beslag genomen voor onderzoek.

 

Beeld: GroningsNieuws