23-Jarige raakt rijbewijs en auto kwijt na snelheidsovertreding bij wegwerkzaamheden

Groningen – Een 23-jarige jongeman is maandagavond zijn rijbewijs én auto kwijt geraakt na een snelheidsovertreding.De jongeman in kwestie reed 147 kilometer per uur , waar 70 de maximum snelheid was vanwege wegwerkzaamheden. In kader van deze snelheidsbeperking hield de politie middels een zogeheten lasergun een controle. Daarbij constateerde de agent in kwestie een snelheid van 142 kilometer per uur. Na de wettelijke correctie bleek de bestuurder 72 kilometer per uur te hard te rijden. Hierop is proces-verbaal opgemaakt en is het rijbewijs van de 23 jarige bestuurder, woonachtig binnen de gemeente Noordenveld, ingevorderd. Omdat dit een snelheidsoverschrijding van (ruim) 100% betrof , werd tevens het voertuig inbeslaggenomen.

 

Beeld: Archief GroningsNieuws