Man rijdt in op Koninklijke Marechaussee en word aangehouden

Groningen – Een man is gisteravond ingereden op een medewerker van de Koninklijke Marechaussee.Het incident vond plaats in de stad Groningen. De Koninklijke Marechaussee wou de man controleren op het rijden onder invloed van alcohol. Zij gaven de man hierop een stopteken. Toen de beambte aangaf even te moeten wachten op een eenheid van de politie , welk een blaasapparaat zou brengen maakte de man aanstalten om toch verder te rijden, waarop de medewerker van de Koninklijke Marechaussee nogmaals de aanwijzing gaf om stil te blijven staan. Hier gaf de verdachte geen gehoor aan en reed met hoge snelheid weg. De collega medewerker van de Koninklijke Marechaussee stond op dat moment net voor het voertuig van de verdachte en belandde op de motorkap van het voertuig. Vervolgens ging de verdachte er gauw vandoor.

 

Zoektocht en aanhouding.

De politie , marechaussee en handhaving startte direct na het incident direct met het zoeken naar de verdachte. De verdachte , wiens woonplaats en leeftijd onbekend zijn , kon na een zoektocht worden stopgezet waarna een blaastest volgde. Hieruit bleek de verdachte daadwerkelijk onder invloed te zijn van alcohol. De politie heeft de man aangehouden , en overgebracht naar het politiebureau. De man is aangehouden ter zake het rijden onder invloed , en poging zware mishandeling en/of doodslag vanwege de eerder plaatsgevonden aanrijding.

 

Beeld: RDB Producties