Onder auto aangetroffen handgranaat is ontmanteld

GRONINGEN – De Explosieven Opruimingsdienst heeft maandagmiddag een handgranaat ontmanteld, die eerder die die ochtend onder een auto in de Paracelsusstraat lag. Dat meldt de politie.De politie kreeg maandagochtend rond 10.00 uur een melding van een vreemd voorwerp onder een auto. Daarop is een explosievenverkenner van de politie ingezet om het voorwerp te bekijken. Het voorwerp leek op een handgranaat en dat vertrouwde de explosievenverkenner niet. Hij schakelde daarom de EOD in. De EOD arriveerde even voor twaalf uur. Een medewerker heeft in een speciaal, anti-statisch, bom-werend pak onderzoek gedaan bij de auto. Zo is er onder andere een röntgenfoto van het voorwerp gemaakt. Toen die foto werd bekeken, bleek het inderdaad om een echte handgranaat te gaan. Het explosief is met succes ontmanteld, zo laat de politie weten. De politie is een onderzoek gestart. Zo wordt het explosief onderzocht op sporen. Het is nog niet duidelijk door wie en waarom de handgranaat onder de auto is geplaatst.

 

Beeld: GroningsNieuws