Elf personen aangehouden voor kraken Heykenspand

GRONINGEN – De politie heeft donderdagmorgen elf krakers aangehouden bij de ontruiming van het Heykenspand in de A-Kerkstraat. De politie begon om 7 uur vanochtend met de ontruiming van het pand. Daarbij werd assistentie van de ME ingeroepen. Ook de straat werd afgezet. Er werd tot besloten tot ontruiming over te gaan nadat de krakers deze week meerdere malen was verzocht het pand te verlaten. De krakers zaten sinds zondag in het pand.

 

Oproep van burgermeester

Burgemeester Schuiling riep de krakers woensdag tijdens een raadsvergadering nog op om het pand vrijwillig te verlaten. ‘Ik roep de krakers op nu ze hun punt hebben gemaakt, hun weg te gaan’, zo zei hij. Tegelijkertijd nodigde hij hen uit om over de huisvestingsproblematiek te praten.De krakers waren niet zelf bij de raadsvergadering aanwezig, maar wel een sympathisant die als bemiddelaar zei te fungeren.

 

Foto’s: Raymond Bos / GroningsNieuws