KNMI geeft code oranje af voor gladheid (update)

GRONINGEN – Het KNMI waarschuwt voor sneeuw, ijzel en daardoor gladheid. In Groningen geldt daarom vrijdag code oranje. ”Lokale gladheid door sneeuwresten en/of bevriezing van natte weggedeelten , Kans op gladheid. Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Pas uw rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen” , aldus het KNMI.

Of Groningen “getroffen” gaat worden door overvloedige winterse neerslag is nog maar de vraag. Maar als het gebeurt, is dat in eerste instantie aan het begin van de middag. Het front kondigt het einde van de vorstperiode aan. De temperatuur loopt geleidelijk op en zaterdag gaat het al flink dooien

Update 16:20 uur

Inmiddels geldt momenteel voor Noord-Nederland code oranje. In eerste instantie viel de neerslag als sneeuw, maar gaandeweg wordt dit regen. Omdat de ondergrond nog bevroren is, wordt het spekglad. In de noordelijke provincies zijn al tientallen ongelukken gebeurd. Vooral in Friesland is het raak. Volgens berichten op social media is het met name op de A32 tussen Leeuwarden en Meppel en op de A7 tussen Heerenveen en Groningen erg glad. Vanaf de meldkamer in Drachten, waar de hulpdiensten worden aangestuurd, wordt geadviseerd aan mensen die op dit moment op de weg zitten om de snelheid aan te passen. Mensen die nog moeten vertrekken krijgen het advies om hun reis uit te stellen.

Inmiddels ligt er een witte deken over Groningen.

 

Foto: Archief – Raymond Bos / GroningsNieuws

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws