Bewoonster gewond na forse woningbrand in stad

GRONINGEN –  Aan de Peizerweg heeft vrijdag aan het einde van de middag brand gewoed in een woning. Bij de brand is de bewoonster gewond geraakt.De eerste melding kwam rond 17.25 uur binnen. Op de zolder van een woning werd brand geconstateerd dat gepaard ging met flink wat rookontwikkeling. “De brand is vermoedelijk ontstaan in de slaapkamer”, vertelt Harmen Kuijer van de brandweer. “We zijn direct uitgerukt met een bluswagen, een hoogwerker en een schuimblusvoertuig. Bij aankomst heeft de bevelvoerder van de bluswagen een eerste verkenning gedaan. Hij constateerde dat de huizen allemaal tegen elkaar aan staan, een zogenaamde dichte bebouwing, en dat er flink wat rook vrij kwam. Daarop is middelbrand gemaakt.” Hierdoor werd er een extra bluswagen ter plaatse gestuurd.

Om de brand snel onder controle te krijgen werd besloten om een binnenaanval uit te voeren. Deze aanval werd uitgevoerd met twee stralen hogedruk en bleek effectief te zijn want korte tijd later kon het sein brand meester worden gegeven. “De bewoonster heeft bij de brand rook binnengekregen. Zij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Stichting Salvage is inmiddels ingeschakeld die de eigenaar gaat ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Je kunt je voorstellen dat door de forse rookontwikkeling die vanaf straat zichtbaar was, de schade op de zolderverdieping aanzienlijk is.”

Vanwege de brand was de Peizerweg afgesloten voor het verkeer.

 

Foto’s: W. Bos 

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws