Busreizigers onwel na lekkende airco in Q-liner

GRONINGEN –  In een dubbeldekker van Qbuzz is woensdagmiddag een vreemde lucht vrijgekomen. Door deze lucht zijn meerdere mensen onwel geworden. 

Het incident ontstond rond 15.20 uur op de Laan Corpus den Hoorn ter hoogte van de Van Ketwich Verschuurbrug. Passagiers roken een vreemde lucht en kort daarna raakten meerdere reizigers onwel. Het alarmnummer werd gebeld waarna de brandweer en drie ambulances ter plaatse kwamen. “We zijn op dit moment bezig met een onderzoek”, vertelt brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff. “Zoals het nu lijkt is de lucht afkomstig van een lekke airco.”

De bus is inmiddels ontruimd en de drie passagiers worden behandeld door ambulancepersoneel. De bus gaat weggesleept worden door een bergingsbedrijf.

 

Foto’s: W.Bos / Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Wesley Bos (GroningsNieuws)