Ernstig verkeersongeluk Friesestraatweg: motorrijder vliegt uit bocht

GRONINGEN – Bij een ernstig verkeersongeluk zaterdag aan het einde van de middag is een motorrijder gewond geraakt. 

Het ongeluk gebeurde rond de klok van 17.30 uur. Een motorrijder wilde vanaf de Friesestraatweg de N355 richting Zuidhorn oprijden. In de bocht bij de Reitdiephaven ging het mis. Door nog onbekende oorzaak verloor het slachtoffer de macht over het stuur en kwam aan de andere kant van de vangrail terecht. Behalve de politie en een ambulance kwam ook een traumahelikopter ter plaatse.

Nadat het slachtoffer gestabiliseerd is, is deze overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht. Vanwege het ongeluk was de verbindingslus naar de N355 afgesloten voor het verkeer.

 

Foto’s: Wesley Bos – GroningsNieuws

Geschreven door: Wesley Bos (GroningsNieuws)