Overval op tankstation Pleiadenlaan: dader voortvluchtig

GRONINGEN – Een tankstation aan de Pleiadenlaan is vrijdagavond overvallen. Dat meldt de politie.De overval vond plaats rond 20.20 uur. “Een man kwam binnen en bedreigde de medewerker met een mes”, vertelt een politiewoordvoerder. “Hij eiste geld en is er daarna met een onbekend bedrag vandoor gegaan. De medewerker is niet gewond geraakt.” Volgens de politie gaat het om een tengere getinte man, klein van postuur 160 tot 170 centimeter. Tijdens de overval droeg hij een zwart t-shirt, een zwarte korte broek, zwarte schoenen en een rode pet. Na de overval is de man weggefietst op een zwarte opoefiets in de richting van de Bessemoerstraat. Opvallend detail is dat de overvaller een Jumbo-tas bij zich draagt.

De omgeving van het tankstation is afgezet. De politie doet zowel in het gebouwtje als ook er buiten onderzoek. In de omgeving wordt gezocht naar de dader. Hierbij is ook de hulp van de Stadjers ingeroepen door middel van een Burgernet-actie.

 

Foto’s: W.Bos / Gronigsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws