Asbest vrijgekomen na brand in schuur: Wilhelminakade afgesloten (Video)

GRONINGEN – Een deel van de Wilhelminakade is afgesloten nadat er asbest is vrijgekomen. Dat gebeurde eerder vanmorgen bij een brand in een schuurtje bij een woonboot.Even na half vijf vanmorgen brak er brand uit. De eerste melding was een brand op een woonboot. Echter, toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het te gaan om het schuurtje dat in de tuin voor de woonboot staat. Nadat het vuur werd gedoofd, constateerde men dat er asbest vrij is gekomen. Men heeft hier direct actie op ondernomen en een asbestverwijderingsbedrijf ingeschakeld. Om de werkzaamheden veilig te kunnen verrichten, werd een deel van de Wilhelminakade in beide richtingen afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen er wel gewoon langs. Hoe lang de Wilhelminakade nog gestremd zal zijn, is nog onbekend.

 

Foto’s en video: Wesley Bos – Groningsnieuws

Geschreven door: Wesley Bos (GroningsNieuws)