Politie in actie voor beter cao

GRONINGEN –  Politieagenten voeren vanaf maandag actie voor een betere cao. De komende tijd zal er niemand bekeurd worden. “De werkdruk is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen”, zegt een woordvoerder van politievakbond ACP. “Op een gegeven moment kom je op het punt dat citroenen niet verder uitgeknepen kunnen worden, en dat moment is nu.” Tijdens de actie zullen lichte overtredingen niet bekeurd worden. “Stel dat je aan het wildplassen bent dan zul je door agenten wel staande worden gehouden maar je krijgt geen bekeuring.”

Volgens de woordvoerder is het belangrijk dat de politieorganisatie hersteld wordt en dat daarna een goede cao wordt opgezet. Hoe lang de actie gaat duren en of de acties ook zullen verharden is vooralsnog.

 

Foto’s: Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws

Misschien wilt u dit ook lezen?