Openbaar Ministerie wilt ”handrem trekker” vervolgen voor doodslag

GRONINGEN – Het Openbaar Ministerie gaat de man vervolgen die in november 2016 een verkeersongeluk veroorzaakte aan de Plataanlaan in Groningen waarbij de toen 35-jarige Daniël Postema om het leven kwam. De strafzaak dient volgende week donderdag. De 47-jarige verdachte uit Groningen wordt doodslag en tweemaal een poging tot doodslag verweten. De verdachte zat met Postema in een auto. Bij een snelheid van 70 kilometer per uur zou hij aan de handrem hebben getrokken. De auto raakte in een slip en kwam tegen de pilaren van een spoorbrug tot stilstand. Postema overleefde dit niet. Een andere inzittende raakte zeer ernstig gewond. Daniël Postema was een bekende amateurvoetballer in Noord-Nederland. Als jeugdspeler was hij actief bij FC Groningen. Hij was met de anderen op weg naar een benefietavond van vv Groningen.

 

Foto’s: Raymond Bos / Archief Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws