N355 weer open na werkzaamheden

GRONINGEN / ZUIDHORN –  Automobilisten kunnen vanaf maandagochtend weer gebruik maken van de N355 tussen de stad en Zuidhorn. Vanwege wegwerkzaamheden was de weg tien dagen afgesloten. De N355 is één van de drukste provinciale wegen in Groningen en tegelijkertijd ook één van de onveiligste. Om deze situatie te verbeteren is men in 2015 begonnen met een groot project. Afgelopen week werd er gewerkt aan de nieuwe brug bij Nieuwklap. Bij de brug is een aansluiting op een ongelijkvloerse kruising gerealiseerd die in de toekomst in verbinding zal staan met een rondweg om Aduard.

Deze rondweg wordt aangelegd tussen een nog te realiseren brug bij Aduard en de brug bij Nieuwklap. De bedoeling is dat deze weg gebruikt gaat worden voor het langzame verkeer. Voordeel is ook dat door deze weg vrachtwagens en landbouwverkeer niet meer door Aduard hoeven te rijden.

 

Foto’s: Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl