Trein ontspoort bij Centraal Station in Groningen

GRONINGEN – Een trein van vervoersbedrijf Arriva is maandag in het begin van de avond ontspoord bij het Hoofdstation. Het ontsporen gebeurde tijdens een rangeerbeweging. Op het moment van de ontsporing zaten er geen reizigers in de trein. Volgens ingewijden ging het mis rond 18.30 uur tijdens een rangeerbeweging op spoor 13. Door nog onbekende oorzaak liep een deel van de trein uit de rails. Toen de machinist dit merkte is er direct geremd.

De spoorwegpolitie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Hersporen

Aanvankelijk zou spoorbeheerder ProRail maandagavond beginnen om de trein weer in de rails te krijgen. Rond 21.00 uur liet ProRail echter weten dat dit nu dinsdagochtend gaat gebeuren. “Omdat het ongeluk geen gevolgen heeft voor het overige treinverkeer gaan we de trein dinsdagochtend hersporen. Daarna gaan we bekijken hoeveel schade er is.”

 

Foto’s: Raymond Bos / Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie Groningsnieuws.nl
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl