Gemeente start campagne voor vuurwerkvrije binnenstad

GRONINGEN – De gemeente gaat campagne voeren om er voor te zorgen dat het uitgaansgebied waaronder de Grote Markt en de Vismarkt rond oud en nieuw vuurwerkvrij blijft. Het motto van de publiekscampagne is: ‘Welkom in de binnenstad, maar laat je vuurwerk alsjeblieft thuis.’ De boodschap is te zien op het grote led-scherm aan de Grote Markt en wordt verspreid door partijen die er aan mee werken: uitgaansgelegenheden, ondernemers aangesloten bij de Groningen City Club, studentenverenigingen, politie, brandweer en Ambulancezorg Groningen.

Burgemeester Peter den Oudsten: ‘In de campagne is bewust gekozen voor de vriendelijke benadering. Liever dan verbieden en handhaven doen we een beroep op het gezonde verstand van de Groningers. Als het om veiligheid gaat merken we dat mensen steeds minder bereid zijn de vuurwerkoverlast voor lief te nemen.’

Naast de binnenstad zijn er nog zeven vuurwerkvrije zones in Groningen. Die zijn bij de ziekenhuizen, enkele verzorgingstehuizen en begraafplaatsen en de kinderboerderij in het Stadspark.

 

Door: Redactie Groningsnieuws.nl