bikers politie Groningen oefenen in centrum

Groningen – Een rennende man , hard fietsende agenten , dit was wat mensen die in het centrum van Groningen vandaag liepen te zien zagen.De biker’s van de politie Groningen oefende vandaag namelijk in het centrum van Groningen. Hierbij werden meerdere scenarios in scene gezet. Ongeveer tien politiebikers in opleiding hebben de afgelopen weken getraind op het verrichten van aanhoudingen. Nu worden de trainingen in praktijk gebracht.  Uit de oefeningen blijkt dat de fiets niet alleen als vervoersmiddel wordt gebruikt: ‘Als iemand ons met een wapen of stok te lijf gaat, kun je ‘m als buffer gebruiken. Ook kun je ermee uithalen en zelfs gooien’, zegt een van de bikers. Aankomende vrijdag doen de biker’s hun examen.

| Auteur’s: Raymond Bos – Groningsnieuws.nl |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl