grote klopjacht op verdachten juweliersinbraak

SONY DSC

Groningen – De politie heeft zondagochtend- en middag een uitgebreide zoektocht gehouden naar de verdachten van een juweliersinbraak in de Gelkingestraat in Groningen. Na enkele uren kon met behulp van politiehond Boris één verdachte worden aangehouden. Leeftijd en woonplaats van deze man is nog onbekend. Hij voldeed aan één van de opgegeven signalementen van de verdachten.

Ook zette de meldkamer een Burgernetactie op. Hierbij kregen de deelnemers van Burgernet het verzoek uit te kijken naar mannen die voldeden aan twee signalementen. Een zoektocht met behulp van de politiehelikopter van de Landelijke Eenheid bleef vooralsnog zonder resultaat. De helikopter ondersteunde vanuit de lucht politieagenten, die zich op de daken van huizen tussen de Gelkingestraat en Oosterstraat bevonden. De politie sluit een derde verdachte bij deze inbraak niet uit.

Forse buit

Na onderzoek bleek dat de verdachten met inbrekersgereedschappen een vitrine en een raam wisten te forceren. Volgens winkelpersoneel hebben de inbrekers een forse buit weggenomen uit de vitrine. De verdachte wordt binnenkort gehoord over zijn betrokkenheid. De forensische opsporing heeft direct een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

| Foto’s: Raymond Bos – Groningsnieuws.nl |