Restaurant in de as gelegd na grote brand (video)

SONY DSCGroningen – Zaterdagavond rond 19:40 uur werd de brandweer van Haren gealarmeerd voor een brand. Het betrof het restaurant De Rietschans dat na een intensieve verbouwing pas weer geopend was.

Het personeel had rook gezien op de bovenverdieping. Nadat de brandweer was gebeld werd het restaurant, waar op dat moment zo’n 200 gasten aanwezig waren, ontruimd.

Omdat de vlammen inmiddels door het dak naar buiten sloegen werd er door de meldkamer in Drachten opgeschaald en kwam er een tweede bluswagen en een hoogwerker ter plaatse. Het was voor brandweer niet meer veilig om het pand in te gaan om de brand van daaruit te bestrijden. Er werd dus besloten om de brand van buitenaf te benaderen en hiervoor werd de hulp van een tweede hoogwerker ingeschakeld.

Omstreeks 22:00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. We hebben in de omgeving gekeken op welke plekken dat veel overlast zou kunnen veroorzaken. Ook hebben we omwonenden en iedereen die last had van de rook geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd, de schade is groot. De oorzaak is onbekend. De technische recherche zal hier onderzoek naar doen.

 

| Foto’s: R.Bos , R.VD.Veen – Groningsnieuws.nl | Video: R.Bos – Groningsnieuws.nl |

http://youtu.be/CNPvbEa_eI0