Noorderzon 2014 in Groningen van start

SONY DSC

Groningen – Het  jaarlijkse elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld is vandaag van start gegaan. De 24e editie van het festival vindt plaats van donderdag 21 tot en met zondag 31 augustus 2014 in het Noorderplantsoen en op vele locaties DownTown Groningen. Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld… én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Verspreid over 11 festivaldagen bezoeken rond de 135.000 mensen ons festival en die kopen gezamenlijk circa 50.000 kaartjes – van kaartjes voor kinderactiviteiten tot kaarten voor een internationale (co-) productie. Noorderzon vindt altijd plaats gedurende de laatste twee weken van augustus. Tijdens deze twee weken zijn er verschillende voorstellingen , optreden’s , voorstelling. Het elfdaagse festival is ieder jaar een groot spektakel en succes.

 

| Foto’s: Raymond Bos – Groningsnieuws.nl |