van melding tot de laatste zorg ( video )

IMG_20140814_150122Groningen ( Regio ) – Uw man is niet lekker geworden , uw zoontje is gevallen , er is een ongeval gebeurt , wie belt u dan ? Juist ! 112.Het noodnummer 112 mag u bellen als u denkt dat
 er met spoed politie, brandweer of ambulancezorg nodig is. Een ambulance kan nodig zijn als u meent dat iemand in levensgevaar is. Bijvoorbeeld door een ernstig ongeluk of een andere levensbedreigende situatie. Ook als u het niet vertrouwt of het gevoel heeft dat direct zorg nodig is, belt u 112. Maar heeft het geen spoed dan kunt u bijvoorbeeld uw huisarts bellen , of  ingeval van dat de politie nodig is 09008844. In een ambulance is veel geavanceerde apparatuur aanwezig. Om de luchtweg vrij te maken, om zuurstof te geven, om bloeddruk te meten, om een hartfilmpje te maken en een defibrillator om iemand te reanimeren. Ook zijn medicijnen
en infuusmateriaal aanwezig, evenals verbandmiddelen en spalken. Naast de rijdende brancard is er ook een zogenaamde schepbrancard om iemand voorzichtig van de grond te kunnen tillen. En nu zien wij u al denken; Er is toch maar 1 ambulance ? Nou nee dat is niet waar , Zo heb je ook namelijk het MMT ( Mobiel Medisch Team ) , dat word ingezet voor ernstige incidenten ( ERNSTIG INCIDENT ) De zorgambulance voor het vervoer van zieke en terminale patiënten , De rapid ( Niet in Groningen actief ) Dit kan een auto, een motor of een fiets zijn. De solo-ambulance is compleet uitgerust (maar heeft geen brancard) en kan soms nog sneller ter plaatse zijn. Om het werk van de mensen van de ambulance meer onder de aandacht te brengen werd de actie; De Mensen Van De Ambulance gestart. Hiermee word  het werk van de mensen  van de ambulance meer onder de aandacht gebracht. Ook worden er steeds meer blogs gestart waarin hulpverleners hun verhaal doen over wat er tijdens hun werk allemaal gebeurt. Zo ook vandaag langs de A28 bij de afslag De wittemolen om ook hier meer informatie te geven over de actie.

 

Ambulance blog KLIK HIER

Politie Blog KLIK HIER 

 

| Foto’s: Ambulancezorg Groningen |

https://www.youtube.com/watch?v=e6k407cu76M