Groningen herdenkt omgekomen slachtoffers van MH17 met stille tocht

SONY DSC

Groningen – Vanavond om 20:00 uur vertrok vanaf de Ossemarkt een stille tocht , dit allemaal ter nagedachtenis van de omgekomen slachtoffers van vlucht MH17.De stille tocht vertrok om 20.00 uur vanaf de Ossenmarkt en ging door het hart van de stad. Bij aankomst op de Grote Markt oostzijde gingen de klokken van de Martinitoren luiden. De tocht eindigde bij de ingang van de Martinikerk aan het Martinikerkhof. Op het gras bij de Martinikerk was er dan gelegenheid om bloemen neer te leggen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegramp van vlucht MH17. Het initiatief voor deze stille tocht kwam van Bram de Vries, een inwoner van Groningen. De gemeente Groningen faciliteert dit initiatief. Namens de gemeente liepen loco-burgemeester Ton Schroor en wethouder Paul de Rook mee. Intotaal liepen er rond de 200 mensen in de stille tocht mee.

 

| Foto’s: Raymond bos , Brian Smit – Groningsnieuws.nl |