Sinterklaas veilig aangekomen in Groningen (video)

GRONINGEN – Vandaag, zaterdag 18 november, arriveerde Sinterklaas en zijn Pieten per boot in Groningen. Een grote menigte met veel verklede sinterklaas- en zwarte piet kinderen, stonden de Sint op te wachten. Het was af en toe even ontberen met de regenbuien maar dat verhield niet om de Sint toe te zwaaien en natuurlijk toe te zingen. Later in de middag verdween de regen om plaats te maken voor een vrolijk zonnetje. Een intocht vergezeld met muziek, paarden, schapen en de vele bijzondere voertuigen en niet te vergeten het legioen aan zwarte Pieten die weer allerlei capriolen lieten zien en alle tijd namen om de vele kinderen van allerlei lekkers te geven en hun gemaakte tekeningen in ontvangst nemen, maakte de intocht tot een prachtig kinderfeest. Nog een hele klus voor de Sint om ze allemaal te gaan bekijken. De Stoet eindigde in het stadhuis op de Grote Markt waar de Sint door loco burgemeester Ton Schroor werd verwelkomd.

 

Door: Raymond Bos / Groningsnieuws.nl