Brandweer rukt uit voor ”winkelbrand” in Hoogkerk

HOOGKERK – Een beetje rook uit een buis van een ketelhuis heeft de gemoederen in Hoogkerk maandagavond flink bezig gehouden. Even na 22:30 uur kreeg de meldkamer van de brandweer de melding van een winkelbrand aan de Jetsesstraat in Hoogkerk. Voorbijgangers zagen ”rook” uit de winkel komen en belden 112. Hierop rukte de brandweer met een tankautospuit en een hoogwerker uit. Ter plaatse gekomen bij de winkel werd er direct een onderzoek gestart naar de herkomst van de rook. De brandweer kon na een korte zoektocht de oorzaak vinden ; namelijk de rook afvoer van het ketelhuis. De brandweer heeft hierop ingepakt en is hierop terug gegaan naar de kazerne. De politie bedankte de voorbijgangers voor hun oplettendheid en vervolgend ook hun weg.

 

Door: Agnes Koning / Groningsnieuws.nl