Neergeschoten 21-jarige blijft verlamd

GRONINGEN – De 21-jarige student die zondagochtend rond 05.00 uur werd neergeschoten aan de Korreweg is blijvend verlamd vanaf het middel. Dat bleek dinsdag in het tv-programma Opsporing Verzocht.Het slachtoffer was op weg naar huis, na met vrienden wat gedronken te hebben. Hij vertelde de politie dat hij was aangesproken door drie mannen van begin 20 jaar met een licht getinte huidskleur. Ze vroegen hem of hij iets wilde drinken. De stadjer bedankte daar vriendelijk voor. Vervolgens gingen de drie jongemannen om hem heen staan, waarna een schot viel. De student sloeg op de vlucht maar werd vervolgens in de rug geraakt door een kogel. Een van de drie mannen, waarschijnlijk de schutter, reed weg in een groene Mazda, maar werd kort daarop ingerekend. De 19-jarige verdachte zit in voorarrest. De twee anderen gingen er lopend en op de fiets vandoor, en zijn nog niet opgespoord. Volgens het slachtoffer spraken ze straattaal. Kort voor het incident is de groene Mazda, met daarin vier mannen, gezien bij cafetaria De Wending aan de Rodeweg. De politie vraagt mensen met informatie, contact op te nemen.

 

Door: Redactie Groningsnieuws.nl / OOGTV