Een dag na de grote brand in Eelde: Wat weten we?

EELDE – Gister brak er een grote brand uit in Eelde. Achteraf werden er allerlei dingen ontdekt, waarvan sommige mensen meer wisten dan een gewone burger. Maar wat weten wij precies?

Eerste melding

Om 14:15 uur precies was de eerste melding. Er werd meteen middel-brand gegeven. Er zou sprake zijn van een uitslaande brand.

Onderbuikgevoel

Meerdere getuigen zien mannen het hek openknippen, om er vervolgens met zwarte tassen weg te gaan. ”De mannen knipten het hek open en gingen meerdere keren heen en weer met tassen, daarna zijn ze afgevoerd door de politie.” Vertelt een getuige welke anoniem wil blijven. ”Daarna werd alles groot afgezet, ik had al een onderbuikgevoel dat het niet zomaar een bedrijfspand was” werd er aan toegevoegd.

Geheim politiedepot 

Na de brand blijkt dat het om een geheim politiedepot te gaan. De politie kan er inhoudelijk niet te veel over zeggen, maar wel is duidelijk dat er spullen lagen opgeslagen van onder andere het arrestatieteam en de recherche. Het pand diende ook als briefingslocatie voor observatieteams van de politie en speciale/grootschalige politieacties. Dat verklaarde waarom de mannen met zwarte tassen vlug weg waren en de politie pottenkijkers op afstand wilde houden.

 

Door: Redactie GroningsNieuws