Grote brand verwoest woonboerderij in Nieuw Scheemda

NIEUW SCHEEMDA – Een brand heeft vrijdag begin van de avond een woonboerderij in de as gelegd.De brand ontstond rond 16:15 uur in de achterzijde van de woonboerderij. De brandweer rukte groots uit. Onder de korpsen van Hoogezand , Wagenborgen , en Scheemda rukten uit naar de grote brand. Éénmaal aangekomen op de locatie van de brand werd het duidelijk dat het om een uitslaande brand ging.

 

Behoud van het woon gedeelte

De brandweer zette in op het bestrijden van de brand en het behouden van het woongedeelte. Ondanks de grote inzet van vele korpsen en veel brandweer lieden kon niet worden voorkomen dat ook de voorzijde van de woning vlam vatte.

de woonboerderij kan als verloren worden beschouwd.

 

Door: Teunis Streunding / Groningsnieuws.nl