Twee autobranden binnen een uur tijd: Één aanhouding en één gewonde (video)

GRONINGEN – Zondagavond kort na elkaar woedde er twee autobranden in de Groninger wijk Kostverloren.De eerste autobrand werd om 20:00 uur gemeld aan de Johannes Vermeerstraat. Bij de aankomst van de hulpdiensten stond de auto aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer had het vuur snel geblust waarna de recherche een onderzoek startte naar de oorzaak van de brand. Helaas kon de brandweer niet voorkomen dat de voorkant volledig uitbrandde.

 

21:15 uur , de tweede auto

Rond 21:15 kreeg de meldkamer wederom een melding van een autobrand. Ditmaal aan de Adriaan Van Ostadestraat. Ook hier was de brandweer snel ter plaatse en had het vuur binnen een kwartier geblust. Hier kon de brandweer echter voorkomen dat de achterzijde van de auto uitbrandde. Nadat de brandweer het vuur had geblust kwam ook hier wederom de recherche ter plaatse voor onderzoek.

Aanhouding en één gewonde

Tijdens het blussen van de brand liep er een verdacht persoon rond nabij het PD (Plaats Delict) toen zij werd aangesproken ging deze persoon er lopend vandoor. Een omstander en een agent gingen achter de verdachte aan waarna deze verderop werd aangehouden. Of deze persoon wat te maken heeft met de brand is niet bekend.

Na de aanhouding werd duidelijk dat de desbetreffende omstander gewond was. Een ambulance kwam ter plaatse. Na controle ter plaatse bleek vervoer naar het UMCG noodzakelijk. Hoe de omstander gewond raakte en waardoor is niet bekend.

Door: Raymond Bos & Wesley Bos & Patrick Wind / Groningsnieuws.nl