Heijmans verduurzaamt bijna 1.000 woningen voor Groningse corporatie Lefier

GRONINGEN – In opdracht van woningcorporatie Lefier uit Groningen renoveert Heijmans in twee jaar tijd bijna 1.000 woningen. Doelstelling is het verbeteren van het wooncomfort en het energiezuiniger maken van de woningen. Als onderdeel van het programma “Lefier pakt aan!” investeert de corporatie ruim circa € 20 miljoen in de woningen. De investeringen maken deel uit van de € 1 miljard die Lefier de komende 10 jaar in haar woningbezit investeert.

“Normaliter verduurzamen we de woningen tot nul-op-de-meter”, stelt directeur vastgoed Pieter Witzenburg van Lefier. “Bij deze woningen is dat vaak technisch nog niet mogelijk doordat het veelal hoogbouw is maar waar de woningen nu wel aangepakt moeten worden. Heijmans heeft de opdracht gekregen op basis van hun kennis en kwaliteit vanuit eerdere renovatieprojecten en hun goede bewonerscommunicatie.“

Duurzame en energiezuinige renovatie
Ramon van Zijderveld, directeur renovatie en onderhoud van Heijmans: “Recent hebben we een overeenkomst gesloten voor de verduurzaming van 312 appartementen aan de West-Indisch kade in Groningen. De start van de werkzaamheden staan gepland voor eind september. En in de wijk Paddepoel in Groningen zijn we bezig met het renoveren van  216 appartementen.” Begin volgend jaar worden 94 woningen in Emmen aangepakt. Daarnaast worden er nog circa 200 woningen in de stad Groningen aangepakt. Het eerste project uit de samenwerking, 184 appartementen in de Castorstraat in Groningen, is inmiddels naar volle tevredenheid van de bewoners opgeleverd. Van Zijderveld: “Het renoveren van 1.000 woningen is een omvangrijke opdracht, maar we denken dat we deze projecten binnen twee jaar kunnen afronden.“

De samenwerking met Lefier draagt bij aan de ambitie van Heijmans om haar aandeel in de markt voor renovatie, beheer en onderhoud van woningen de komende jaren verder te laten groeien.
Daarbij richt zij zich ook op kansrijke ontwikkelingen in het Noordoosten van het land. Vanuit vestiging Drachten wordt integrale kennis op gebied van gebiedsontwikkeling, opstalontwikkeling, nieuwbouw, renovatie en beheer & onderhoud ingezet om vastgoedeigenaren en ontwikkelaars te ondersteunen en project overstijgend samen te werken.

Door: Persbericht & Redactie Groningsnieuws.nl