Jaarwisseling in Noord-Nederland kenmerkt zich door heftige gebeurtenissen

Noord-Nederland – De jaarwisseling in Noord-Nederland kenmerkt zich door een aantal heftige gebeurtenissen, vooral in Groningen. In Friesland en Drenthe bleven grote ongeregeldheden uit. In Groningen werd de ME ingezet in Hoogkerk en Bedum. In Midwolda heeft een explosie plaatsgevonden met zwaar vuurwerk. Daarnaast vonden er twee dodelijke ongevallen plaats in Oldehove en Oude Pekela. In de stad Groningen vond een steekincident plaats. In totaal zijn er in Noord-Nederland veertien aanhoudingen verricht tijdens de jaarwisseling. In Groningen kreeg de politie flink wat meldingen van brand, vuurwerkoverlast en vernielingen. Ook is de ME tweemaal ingezet in Bedum en Hoogkerk. In Groningen zijn vier aanhoudingen verricht voor diverse feiten.

 

Inzet van ME in Bedum en Hoogkerk

In Bedum is de ME rond 02:10 uur kortstondig ingezet aan De Vlijt. Het was daar onrustig en er woedde brand bij een gebouw. De brandweer werd tijdens het blussen bekogeld met vuurwerk. Ook werd de politie bekogeld met vuurwerk. De ME-inzet vond plaats om een veilige werkplek te creëren voor de hulpdiensten. In Hoogkerk heeft de ME rond 03:30 uur kort opgetreden nadat de politie bekogeld werd met stenen en vuurwerk.

 

Explosie Midwolda

In Midwolda heeft rond 01:10 uur aan de Anna Maria Horalaan een explosie plaatsgevonden met zeer zwaar vuurwerk, wat we zien als explosieven. Zeker vier auto’s en zeven woningen raakten zwaar beschadigd. De politie gaat onderzoek doen naar de explosie. Een aantal personen raakte gewond als gevolg van rondvliegend glas. In Veendam raakte iemand gewond, nadat een vuurwerkpot omviel en het vuurwerk in de hals van het slachtoffer terechtkwam.

 

Dodelijke verkeersongevallen Oldehove en Oude Pekela

In Groningen vonden op oudejaarsavond twee dodelijke verkeersongevallen plaats. Zo kwam een 21-jarige man uit de gemeente Westerkwartier om het leven bij een verkeersongeval op de Boventilsterweg in Oldehove. Twee andere mannen raakten ernstig gewond. Een 42-jarige man uit de gemeente Westerkwartier is aangehouden. Bij een verkeersongeval op de N367 bij Oude Pekela overleed een 40-jarige automobilist uit Oude Pekela. De politie doet onderzoek naar beide ongevallen.

 

Steekincident Groningen

In de stad Groningen heeft rond 03:25 uur een steekincident plaatsgevonden in de omgeving van de Astraat en de Westerhaven. Daarbij is een 37-jarige man uit Groningen ernstig gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en de politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident. Er is meteen een aanhouding verricht.

 

Beeld: GroningsNieuws.nl