Vrijwilligers van HORNBACHhelpt steken hart onder de riem met kerst

Groningen – Kerst is het feest van licht en gezelligheid. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met de kerstbomenactie van Stichting HORNBACHhelpt kon men familie, vrienden, collega’s of bekenden opgeven die wel een steuntje in de rug verdienen. Na het vertrek van Sinterklaas worden deze dagen vele mensen in regio Groningen verrast met een compleet verlichte en versierde kerstboom.

 

“De meeste mensen zijn alweer volop bezig om het thuis gezellig te maken voor kerst. Helaas geldt dat niet voor iedereen”, vertelt Folko Koolhof, Vestigingsmanager bij HORNBACH Groningen. Eenzaamheid, ziekte of geldproblemen; het zijn allemaal voorbeelden waardoor mensen de kerst helaas aan zich voorbij moeten laten gaan. “Maar niet als het aan HORNBACHhelpt ligt!”, zegt Folko strijdbaar. “Onze stichting komt in actie om kerstsfeer te brengen bij mensen die net dat beetje extra verdienen. Of dat nou thuis is of bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis, onze vrijwilligers zorgen ervoor dat zij er deze kerst sfeervol bij zitten.”

 

Boom mét lichtjes en versiering

‘Wie gun jij een kerstboom?’ was de vraag die HORNBACHhelpt de afgelopen periode door heel Nederland stelde. Dat leverde veel hartverwarmende reacties op. Op maandag 11 december gingen medewerkers van de HORNBACH-vestiging Groningen vrijwillig op pad om kerstbomen met lichtjes en versiering langs te brengen bij mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Folko: “We hebben onder andere een boom langsgebracht bij een jongen met een vorm van autisme die dankzij ambulante hulp zelfstandig kan wonen maar te weinig budget heeft voor iets extra’s. Bij de Groningse GGZ-instelling Eugeria waar mensen met psychische klachten gemiddeld een jaar verblijven. En bij een stel in Winsum dat twee jaar geleden een klushuis kocht en tot nu toe werkelijk alles tegenzat; van lekkende daken tot ontbrekende ma terialen en een frauderende ‘vakman’. De kerstsfeer die wij kwamen brengen, was voor iedereen een grote verrassing die vele dankbare en blije gezichten opleverde. Daar doen we het voor!”

 

Elk jaar weer een hoogtepunt

Het hele jaar door zet Stichting HORNBACHhelpt zich in voor mensen in de samenleving die wel wat hulp kunnen gebruiken. “Dat doen we al sinds 2017. We ondersteunen lokale en nationale initiatieven waarbij medewerkers van HORNBACH geheel vrijwillig de handen uit de mouwen steken voor een betere maatschappij”, vertelt Folko. “Vooral in deze periode is het mooi om zoveel mensen die het verdienen een hart onder de riem te kunnen steken. Een opgetuigde kerstboom is voor iedereen een lichtpunt.”

 

Beeld: Van Hulzen Communicatie