Sinterklaas aangekomen in de stad Groningen

Groningen – De stad Groningen was zaterdag feestelijk versierd voor de komst van Sinterklaas. Zaterdag 18 november 2023 was het weer véél drukker dan anders in de stad, want de Sinterklaasintocht begon om 13.30 uur bij K.G.R.V De Hunze. De stoet met tientallen deelnemers, waaronder Sinterklaas en zijn pieten, decoratie, muzikanten vertrok rond 13.45 uur vanaf de Hunze. Vervolgens ging de stoet langs de Praediniussingel Zuidzijde, Emmaplein, Praediniussingel Noordzijde, Museumbrug, Westerkade, Westerhaven, A-straat, Abrug, Brugstraat, Munnikeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat en Tenslotte de Grote Markt.

 

Het publiek stond langs de kant en had de kans om Sinterklaas te groeten en andere deelnemers toe te lachen terwijl ze door de stad trokken. Er waren veel versieringen en er werd door de muzikanten gezongen en feestelijk gedanst. Het hoogtepunt van de middag kwam rond 15:00 uur, toen Sinterklaas aankwam bij het stadhuis waar hij werd ontvangen door onder andere de burgemeester. Er was een warm welkom voor de goedheiligman, met veel muziek en dansende pieten . Sinterklaas bleef enkele minuten bij het stadhuis staan om de toespraken te luisteren en trok hierna het stadshuis in.

 

Beeld: Agnes Koning / GroningsNieuws.nl