Wethouder Van Niejenhuis geeft het startsein voor de bouw van Parkhoven Meerstad

Groningen – Op donderdagmiddag 2 november gaf wethouder Van Niejenhuis het officiële startsein voor de bouw van Parkhoven Meerstad. Dit nieuwe woonproject, gelegen aan het water in Meerstad, zal een mix zijn van huur- en koopwoningen met een duurzaam karakter. De bouw van Parkhoven Meerstad is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Meerstad als groene, duurzame en waterrijke wijk. Wethouder Van Niejenhuis was dan ook verheugd om hier het startsein voor te mogen geven.

 

Het project Parkhoven Meerstad bestaat uit 8 halfvrijstaande woningen en 28 rijwoningen. Alle woningen worden gebouwd volgens de laatste duurzame technieken. Dit betekent dat de woningen geen gebruik zullen maken van aardgas, maar van alternatieve energiebronnen zoals zonneenergie en warmtepompen. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de vermindering van CO2uitstoot en de realisatie van een energieneutrale wijk.

 

Beeld: C. Kramer / GroningsNieuws.nl