Ruim honderd demonstranten voor Pro Palestina demonstratie

Groningen – Op donderdagmiddag hebben ruim honderd mensen zich verzameld op de Vismarkt in Groningen voor een pro Palestina demonstratie. De demonstranten uitten hun steun voor de Palestijnse zaak en eisten aandacht voor de situatie in het door conflict geteisterde land. Onder luid gezang van pro-Palestijnse slogans en het wapperen van Palestijnse vlaggen en borden, trokken de demonstranten de aandacht van het winkelend publiek op de Vismarkt. De sfeer was vreedzaam. De demonstratie werd georganiseerd als reactie op de huidige escalatie van geweld in het Midden-Oosten. De afgelopen weken zijn er in de Gazastrook hevige gevechten geweest tussen Palestijnse militanten en het Israëlische leger, met als gevolg een groot aantal dodelijke slachtoffers en een onzekere toekomst voor de inwoners van Gaza.

 

Beeld: Agnes Koning / GroningsNieuws.nl