Inzet ondersteuningsgroep politie bij bedreiging in Groningen

Groningen – Dinsdagochtend werden de bewoners van een appartement aan de Dierenriemstraat in Groningen opgeschrikt door een bedreiging. Verschillende agenten waren ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen, maar vanwege de gevaar zetting werd ook het ondersteuningsgroep (OG) van de politie ingezet. Uiteindelijk heeft het OG de verdachte kunnen aanhouden, die inmiddels vastzit en zal worden verhoord. Volgens ooggetuigen ontstond er rond 10.00 uur een situatie in de Dierenriemstraat. Een persoon zou met een wapen hebben gedreigd en omstanders waren bang dat er schoten zouden vallen. De politie was snel ter plaatse en riep al snel de hulp in van het ondersteuningsgroep, vanwege de gevaarlijke situatie.

 

Het OG is een speciale eenheid van de politie die wordt ingezet bij gevaarlijke en/of complexe situaties. Deze eenheid is getraind in het omgaan met gewelddadige verdachten en beschikt over speciale uitrusting en. Ook hebben ze de kennis en vaardigheden om snel en effectief op te treden in crisissituaties. Met behulp van het OG heeft de politie de verdachte uiteindelijk kunnen aanhouden. Het is nog niet bekend wat de aanleiding was voor de bedreiging en wie de verdachte is. De politie start een onderzoek en zal de verdachte verhoren om meer duidelijkheid te krijgen over de situatie.  De Dierenriemstraat was tijdens het incident afgezet geweest, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

 

Beeld: Archief GroningsNieuws.nl