Brand in zonnepanelen van woning

Roden – Maandag 4 september heeft een aanzienlijke brand gewoed in een woning in de Peter van der Veldelaan in Roden. Rond 11.45 uur werd de brandweer gealarmeerd. De brandweer heeft moeten optreden tegen een brand op het dak met zonnepanelen van de woning. Om de brand te bestrijden werd de lokale brandweer bijgestaan door een hoogwerker van de brandweer van de stad Groningen. Omwille van de brand werden de naastgelegen woningen ontruimd, maar er raakte gelukkig niemand gewond. Desondanks is de schade aanzienlijk te noemen.

 

Er heerste verschillende verschillende brandhaarden, waardoor het brandteam meer tijd nodig had om de brand te blussen. Om de brand te bestrijden is er gebruik gemaakt van twee blusvoertuigen en moest er water en schuim gebruikt worden. Volgens getuigen was er grote rookontwikkeling bij de woning te zien.

 

Beeld: Raymond Bos / GroningsNieuws.nl