Fietser zwaar gewond na aanrijding op kruispunt Kraneweg; automobilist vlucht

Groningen – Een fietser is zondagmorgen ernstig gewond geraakt na een ongeval op de Kraneweg kruisend met de Friesestraatweg. Het slachtoffer werd rond de klok van 09:30 uur geschept door een automobilist. De automobilist is er na het ongeval direct vandoor gegaan. Politie, ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team kwamen met spoed ter plekke. Medewerkers van de ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team hebben het slachtoffer ter plekke gestabiliseerd waarna deze met spoed is overgebracht naar het UMCG.

 

Aan de Wassenberghstraat in de stad Groningen heeft de politie de auto van het ongeval aangetroffen alsmede ook de fiets welk bij het ongeval betrokken was. De politie heeft hier een plaats delict gemaakt, en doet hier dan ook sporenonderzoek.

 

Zowel de Friesestraatweg kruisend met de Kraneweg is afgesloten vanwege sporenonderzoek als mede de Wassenberghstraat afgesloten is voor sporenonderzoek. Tot op heden zijn er geen verdachten aangehouden. Via Burgernet is het signalement van de dader verspreid.

 

Beeld: Raymond Bos & Agnes Koning / GroningsNieuws.nl